skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Buurtcamping overbrugt kloven in Nederland

12 juli 2019 - 14 juli 2019

Deze zomer worden maar liefst 35 parken in Nederland omgetoverd tot Buurtcamping. In een tijd waarin veel wordt gesproken over de kloven in onze samenleving, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing: alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. En dit jaar kan dus ook worde gekampeerd in het Molenplaspark. Inwoners van heel Schalkwijk kunnen hiervoor inschrijven.

Een kampeerplek voor elke buur
Eén derde van de kampeerplekken is voor betalende buren, één derde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en

één derde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met een fikse korting. Bij de reservering kunnen betalende campinggasten bijdragen aan de kampeerspullen of de kampeerplek van mensen met een minimum inkomen.

Op www.debuurtcamping.nl staat een overzicht van alle Buurtcampings en kun je je kampeerplek reserveren. In het Molenplaspark in Haarlem vindt De Buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie, dus van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2019.

Samen maken we De Buurtcamping
De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale bedrijven, de gemeente Haarlem, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping.

‘Door samen de camping op te bouwen, te genieten bij het kampvuur of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden elkaar beter kennen.’ Initiatiefnemer Roderik Schaepman.

Hoe gaat het in zijn werk?
Er wordt een kernteam samengesteld, dat de leiding van de camping op zich neemt. Daar zoeken we nog een paar mensen voor: iemand die zich wil bemoeien met het programma voor de gasten, iemand die de vrijwilligers aanstuurt, iemand die kan helpen met het inzamelen van de benodigde spullen (tenten, luchtbedden, etc.) en iemand die het leuk vindt om sponsors te zoeken.
Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel meer handjes nodig voor allerlei klusjes: van het bemannen van de receptie tot aan het schoonmaken van de toiletten toe. Voor die medewerkers zijn 20 tentplekken (gratis) beschikbaar.
Ziet u het al een beetje voor u? De tekening van de “droomcamping” kan daarbij zeker helpen. Ook de website van De Buurtcamping kan u goed in de stemming brengen: www.debuurtcamping.nl.
De buurtcamping wordt een feest voor de hele buurt; niet alleen voor de kampeerders. Mensen, die een dagje naar het park komen kunnen ook meedoen met de activiteiten, die door de Buurtcamping worden georganiseerd. Het is echt de bedoeling, dat mensen met elkaar samen dingen gaan doen, met elkaar in contact komen (en blijven) en een mooie start van de zomervakantie beleven!
De kosten: als u wit komen kamperen in uw eigen achtertuin kost dat u voor 2 nachten: € 25,– voor een tent en € 10,– per persoon. Voor mensen met een heel smalle beurs (en een Haarlem pas) bedragen de kosten € 10,– voor de tent en € 0,00 per persoon. Dit is inclusief alle maaltijden, startend met het diner op vrijdag tot en met de lunch op zondag. Want: eten doen we samen, dat is gezellig en voorkomt dat iedereen heel veel keukenspullen moet meenemen. Uiteraard moet er geholpen worden met tafel dekken en afruimen en afwassen; maar dat hoort bij kamperen!

Krijgt u al de campingkriebels?
Inschrijven kan vanaf 15 mei op de site van de Buurtcamping. We hopen uiteraard op voldoende inschrijvingen en vooral op veel mensen, die ook de handen uit de mouwen willen steken, want: de Buurtcamping is VOOR en DOOR de buurt.
Komt u ook? Happy Camping!

Gegevens

Begin:
12 juli 2019
Einde:
14 juli 2019
Back To Top