Skip to content

Gemeentezaken

Op deze pagina vindt u mededelingen van de gemeente. Verwijzingen naar diensten van de gemeente, Spaarnelanden en hulpdiensten.

Meldpuntenkaart Hulp voor uzelf

Meldpuntenkaart Hulp voor anderen

Bestrijding rattenoverlast

Afvalwijzer Spaarnelanden

Wilt u weten wanneer uw afval wordt ingezameld of wilt u bijv. een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval? Ga dan naar https://afvalwijzer.spaarnelanden.nl of download de ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ app.

 

In de digitale afvalwijzer van Spaarnelanden kunt u snel en eenvoudig zien wanneer uw afval wordt ingezameld. Ook kunt u een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval, zoals wasmachines, fietsen en meubelen, en hoe u dit aanbiedt. Daarnaast toont de afvalwijzer de dichtstbijzijnde glas, papier- textiel-, gft en etensresten-, plastic, blik en drinkpakken (PBD)-containers op basis van uw postcode en huisnummer. Daarbij bevat de afvalwijzer een afvalwegwijzer waarmee u kunt opzoeken welk afval in welke container hoort.

 

App en herinnering

Voor smartphones en tablets is er de ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ app beschikbaar. Deze is verkrijgbaar voor iOs (via de App Store) en Android (via de Play Store). Via instellingen in het menu is het ook mogelijk een herinnering te ontvangen wanneer de container aan de weg gezet kan worden.

 

Back To Top