Skip to content

Haarlem groener

Voel je je betrokken bij de wijk, omgeving en je medemens? Zet je dan vrijwillig in voor de buurt. Dit noemen we (burger)participatie. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een schoonmaakactie in de wijk of het adopteren van een groenstrook of boomspiegel. Of doe mee met het vergroenen van je wijk, door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met je eigen tuin. We bieden tijdelijk een tegeltaxi service om je een handje te helpen met het ophalen van je tegels. 

Tegeltaxi  (vanaf 3 april 2023)

Bij het vergroenen van je tuin houd je misschien tuintegels over die je niet meer gebruikt. Om je een handje te helpen, bieden we mogelijkheid om deze tegels gratis te laten ophalen. Doe je mee aan het NK Tegelwippen? Dan zorgen wij ook dat de tegels gemeld worden op de site van het NK Tegelwippen. Tegels eruit, planten erin! 

De tegeltaxi haalt elke maandag tegels op. Dat gebeurt t/m 31 oktober 2023. In de zomervakantie rijdt de tegeltaxi niet. Wil je dat je tegels opgehaald worden door de tegeltaxi? Vanaf 3 april maak je via de afvalwijzer een afspraak.

Groenstrook adopteren

Via Spaarnelanden kun je een groenstrook in de buurt van je woning adopteren. Ideaal voor bijvoorbeeld een kleine bloementuin. Samen bekijken we of de groenstrook geschikt is voor adoptie en bedenken we een plan.

Boomspiegel adopteren

Een boomspiegel is een stukje grond rondom de stam van een boom. Ideaal voor extra beplanting. Alle inwoners van de gemeente Haarlem mogen de boomspiegel voor hun woning adopteren. Fleur jij de buurt op met een kleurrijke mini-tuin?

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanleggen van een geveltuin? Laat het ons weten via het contactformulier. We denken graag met je mee.

Heb je hulp nodig bij de inrichting van een geveltuintje? Iedere woensdagmiddag tussen 14:00 tot 16:00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om te helpen. Bel gerust aan bij NME in het witte gebouw aan de Kleverlaan 9, Haarlem.

Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. Meer informatie: nmeactiviteiten@haarlem.nl.

Aanvragen

Wil je een geveltuin aanleggen? Of gaat jouw groene hart sneller kloppen van een boomspiegel of groenstrook adopteren? Help ons Haarlem groener te maken en vraag je project meteen aan via het aanvraagformulier.

  • Lees eerst de algemene voorwaarden goed door.
  • Op de website van gemeente Haarlem vind je meer informatie over welke planten geschikt zijn.
  • Vul het aanvraagformulier in. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail.
  • We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Back To Top