Lentefris!

Lentefris!-dag 2018

Zaterdag 21 april was het weer Lentefris!-dag, een inmiddels mooie traditie, die door veel bewoners van onze Boerhaavewijk zeer wordt gewaardeerd. Voorafgaand aan die dag werd door de gehele wijk een flyer verspreid, tegen inlevering waarvan hebben alle wijkbewoners een gratis treetje zomerplantjes kunnen afhalen, waarmee zij tuin of balkon konden opfleuren.
De Lentefris!-dag deed zijn naam alle eer aan, want het was een werkelijk stralende dag, met een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur.

Al vroeg was een groep vrijwilligers, bestaande uit wijkraad, wijkbewoners, stagiaires en twee dames van de Stichting Dock, rondom het wijkgebouw de Ringvaart druk bezig met het opzetten van de kramen en het installeren van de muziek enz.
Er waren 3 kramen vol plantjes en verder waren er kramen voor het Sociale Wijkteam, samen met de Stichting Samen Haarlem, en voor Schalkhart. Daarnaast waren er ook een aantal kramen beschikbaar voor de vrijmarkt, en daar werd goed gebruik van gemaakt.
Voorts waren er in De Ringvaart leuke workshops en voor de kinderen weer een suikerspin en het springkussen in de speeltuin. Ook het schminken van kindergezichtjes en een gezellig potje sjoelen mochten natuurlijk niet ontbreken.

Vanaf 11 uur konden de plantjes worden afgehaald en het was meteen al druk, maar de toeloop van de wijkbewoners was toch goed verdeeld over de hele dag. Er heerste een gezellige sfeer en het was leuk om te zien hoe de mensen langs de kraampjes wandelden en hier en daar een praatje maakten, waarna ze tevreden met hun plantjes en eventuele koopjes naar huis gingen.

Omstreeks 3 uur ‘s middags waren de meeste plantjes uitgedeeld en liep de markt ten einde. De boel moest opgeruimd worden en de vrijwilligers konden dus weer aan de slag. De deelnemers aan de vrijmarkt ruimden hun eigen spullen op en na een uurtje zag alles er weer netjes uit.

Dus bij deze een groot woord van dank aan alle mensen die zich weer geheel belangeloos hebben ingezet voor het welslagen van ook deze mooie Lentefris!-dag!
Wij kunnen terugzien op een fantastische dag, waarop de onderlinge samenhang en het wijkgevoel van alle “Boerhaavelaars” weer een mooie stimulans hebben gekregen. Dus hopelijk tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *