Skip to content

Wijkagent Boerhaavewijk

Onze wijkagent is Michiel Wijn. Hij behartigt in de Boerhaavewijk alle politiezaken. Samen met diverse partners die ook in onze wijk werkzaam zijn houdt hij twee keer per maand een inloopspreekuur volgens bijgaand overzicht. Dit spreekuur is niet bedoeld om aangiftes te doen. Wilt u contact met de wijkagent vul dan het contactformulier in op de politiesite of bel met 0900-8844

I.v.m. het coronavirus is het inloop spreek uur tijdelijk komen te vervallen

Er zijn ook speciale onderwerpen waarmee de politie u kan helpen. Hieronder worden een aantal zaken genoemd:

  • cyberpesten
  • huwelijksdwang en achterlating

Heeft u last van iemand die u op de social media hindert, pest of belachelijk maakt, of heeft u het vermoeden van huwelijksdwang, dan kunt u dat melden bij de politie. Hoe dat gaat leest u in de brochure in onderstaande link.

Cyberpesten

Signaalkaart

Klopt dat wel?

U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende auto’s en huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje door de straat. U weet wat normaal is in uw wijk. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon iemand die de weg kwijt is. Toch voelt u dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig.
Wat kunt u zelf doen?
Ziet u een verdacht persoon, spreek hem of haar dan aan. Vraag bijvoorbeeld of hij of zij de weg zoekt of hulp nodig heeft. Is de persoon zich inderdaad aan het voorbereiden op een strafbaar feit, dan zal diegene zich betrapt voelen en zich mogelijk bedenken. Durft u dit niet? Bel dan 112, let goed op het uiterlijk en geef door wat u ziet.
112 bellen, waarom niet?
Als een misdrijf heeft plaatsgevonden, blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. U hoeft niet bang te zijn dat de politie er direct met sirene en zwaailicht aan komt. Degene die de 112-melding aanneemt vraagt u eerst wat er aan de hand is. Hij of zij zal dan een inschatting maken of de situatie aanleiding geeft om agenten te sturen.
Heeft u een videodeurbel of een beveiligingscamera?
Veel bewoners hebben een videodeurbel of een beveiligingscamera geïnstalleerd. Hoewel de kans klein is dat deze op het plaats delict is gericht, is de kans wel aanwezig dat verdachte personen voor, tijdens of na het gepleegde feit door de camera zijn vastgelegd. Om daders zo snel en efficiënt mogelijk op te sporen, heeft de politie altijd interesse in opnamen als deze. Dus als er een strafbaar feit in uw directe woonomgeving heeft plaatsgevonden, loont het altijd de moeite om de opnamen van uw camera rondom het tijdstip van het delict even na te kijken.
Stuit u op verdacht gedrag dat door uw camera is vastgelegd, dan verzoeken wij u meteen de politie te bellen op 0900-8844

Bankhelpdeskfraude

Krijgt jouw oudere vader, moeder, opa of oma een telefoontje van de bank en vertrouwt hij of zij het niet? Geef dan het advies om direct op te hangen en het algemeen bekende nummer van de bank te bellen ter controle.

We zien dat (met name) ouderen slachtoffer worden van bankhelpdeskfraude.

Praat met jouw (groot)ouders over deze slinkse werkwijze van criminelen. Toch slachtoffer? Doe dan altijd aangifte. Regelmatig worden oplichters aangehouden na politieonderzoek.

De wijkagenten van Schalkwijk

Met deze link komt u op de Facebook pagina van het basisteam Politie Haarlem

Wie zijn de wijkagenten

Hallo trap er niet in!

Nog steeds ontvangen we bijna dagelijks aangiften van bankhelpdeskfraude. Trap er niet in! Een bank zal u nooit telefonisch om persoonlijke gegevens vragen.
Hoe gaan deze misselijk makende oplichters te werk:
Slachtoffers (vooral ouderen) worden gebeld door iemand die zich uitgeeft voor een bankmedewerker. Er zouden verdachte transacties plaatsvinden op de bankrekening van het slachtoffer. Om de bankrekening en het geld veilig te stellen wordt er gevraagd of het slachtoffer een pc heeft en Anydesk wil installeren. Met Anydesk kan men namelijk de pc van het slachtoffer op afstand bedienen. Wanneer het slachtoffer eenmaal Anydesk heeft geïnstalleerd wordt er gevraagd om in te loggen in de bankomgeving. Eenmaal ingelogd wordt de bediening van pc overgenomen en binnen een mum van tijd wordt op de achtergrond de bankrekening van het slachtoffer geplunderd.
Deel deze informatie met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s en oma’s.

Waarschuwing voor malafide webshops voor houtpellets en haardhout.

Door de forse stijging van de gasprijs stijgt de vraag naar houtpellets en haardhout. Oplichters zien daar een verdienmodel in en bieden zogenaamd hout te koop aan. Er zijn nu ruim 60 malafide webshops actief, de politie heeft in heel Nederland al meer dan 500 aangiftes ontvangen.
Voorkom dat je geld verbrand en let op de signalen:
– Deze onbetrouwbare webshops maken vaak gebruik van buitenlandse rekeningnummers.
– Deze webshops bevatten vaak veel spelfouten en vreemd taalgebruik.
Twijfel je? Op politie.nl vind je een lijst waarmee je kunt controleren of de gevonden website onbetrouwbaar is. Deze pagina wordt dagelijks vernieuwd.
Foto: NU.nl

Voorkom Bankpasfraude

Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans!
We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen nu de vakantieperiode is aangebroken. ➡️Inbrekers grijpen namelijk nu hun kans. 💰
Heeft u vertrouwde buren? Licht ze in en vraag om de post weg te halen. Bij verdachte situaties altijd 📞112 bellen. Voor meer tips: ga naar www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Lachgas.

Het veelvuldig gebruik van lachgas kan uw gezondheid schade toebrengen. Wilt u meer weten klik dan op onderstaande link.

Lachgas 2

Buurtbemiddeling.

Is er een conflict in de buurt of heeft u ruzie met de buren en ziet u geen kans dit zelf op te lossen dan kan buurtbemiddeling misschien een oplossing bieden.

Wilt u weten wat buurtbemiddeling inhoud en hoe het werkt klik dan hier om dat te lezen

Meld uw camera aan bij de politie.

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van misdrijven. Heeft u een of meerdere camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen. Laat het alstublieft weten. Voor meer informatie Klik hier 

Babbeltrucs en hoe kunt u dit voorkomen.

Back To Top